×
NL EN
Login

De toegevoegde waarde van het Ratingsysteem

Het Ratingsysteem

Wat is het Ratingsysteem?

Een instrument die op basis van 360º feedback, job performance van freelancers meet, en deze weergeeft in in-dept ratings. Een rating bestaat uit competenties, (technische) skills en persoonlijke reviews.

 

 

Wanneer krijg je een rating?

Na het afronden van een opdracht die tenminste 80 uur heeft geduurd. Bij opdrachten die korter zijn dan 80 uur krijg je een review in plaats van een rating.

 

 

Hoe?

We meten gedrag dat effectief bijdraagt aan het behalen van de gewenste resultaten van de opdrachtgever.

Oftewel competenties; waarneembaar gedrag van kennis, vaardigheden, houding en persoonlijke eigenschappen van een freelancer.

Daarnaast worden (technische) skills apart gemeten en wordt de rating aangevuld met een persoonlijke review.

De rating is een gemiddelde van scores van meerdere respondenten (360º) minus jouw eigen score en wordt weergegeven als een cijfer tussen 1 en 10.

 

 

Waarom?

• Krijg inzicht in jouw kwaliteiten;
• Monitor jouw voortgang en ontwikkel jezelf verder;
• Maak je talenten zichtbaar voor opdrachtgevers;
• Vind opdrachten die beter aansluiten bij jouw kwaliteiten;
• Maak sneller kans op een opdracht;
• Betere resultaten voor opdrachtgevers;
• Meer plezier in werk voor freelancers;
• Doe mee met de ranking en win prijzen.

 

 
 
Hoe kan het dat er op dit moment soms niet de meest
geschikte kandidaat wordt gekozen of beste match wordt gemaakt?
 
 
 
 


 

1. Solliciteren is een vak apart

Niet iedereen komt even goed uit de verf tijdens het selectie gesprek. Jammer, want presenteren en verkoop skills hoeven niet de competenties te zijn die van belang zijn voor het succesvol uitvoeren van een opdracht.

Door te focussen op de communicatieve vaardigheden van de kandidaat tijdens een sollicitatie gesprek bestaat de kans dat je de meest geschikte kandidaat voor een opdracht, laat lopen.

   

 
 

2. Verkeerde selectie competenties

De werkzaamheden die gedaan worden voor het behalen van goede resultaten zijn niet gekoppeld aan de juiste competenties. Hierdoor zijn de verkeerde competenties tijdens de sollicitatieprocedure door de opdrachtgever uitgevraagd. Dit betekent dat de kandidaat daadwerkelijk de competenties bezit die gewenst waren maar blijkt dat deze competenties helemaal niet bijdragen aan het succesvol uitvoeren van de taken, horende bij de functie.

Bijvoorbeeld: De competentie flexibiliteit werd gevraagd terwijl de competentie samenwerken belangrijker was bij het succesvol uitvoeren van taken. 


 

3. De verwachtingen

De gevraagde competenties zijn minder ontwikkeld of vertegenwoordigd in de freelancer dan vooraf gedacht. Dit kan komen door een foute representatie van de gevraagde competenties door de freelancer zelf, bewust of onbewust.


   

 
 
 
  Waarom gebruiken we ratings bij de selectie van freelancers voor een opdracht?
 
Op dit moment worden freelancers geselecteerd voor een opdracht door middel van sollicitatiegesprekken en zelf ingevulde profielen. Het blijkt dat niet altijd de beste kandidaten worden geselecteerd bij het selectieproces voor een opdracht. Talenten worden afgewezen terwijl er kandidaten worden aangenomen die later toch niet het gewenste gedrag laten zien. Oftewel, er wordt niet altijd de best mogelijke match gemaakt.
 
Door onze data-driven approach wat ondersteund wordt door onze innovatieve 360º feedback ratingsysteem, willen wij de human error tijdens het selectieproces elimineren.
 
Wij geloven dat met deze aanpak het selectieproces eenvoudiger, sneller en effectiever zal zijn. Bij een écht goede match worden niet alleen de beste resultaten geboekt maar zullen freelancers ook meer geluk en plezier ervaren in hun werk.
 
 
 
 
De voordelen op een rijtje als je het Ratingsysteem gebruikt bij een selectie.
 
 

   

  Opdrachtgever

 Eenvoudig en snel 

 Betere resultaten, betere match

 Kostenbesparend 

Interesse opgewekt? Registreer je nu

 

   

Freelancer  

 Sneller een nieuwe opdracht

  Meer plezier in werk, uitdagende omgeving

 Meer kansen

Registreer! en profiteer van de voordelen

 

 

 
 
Jouw Rating
Zie hieronder hoe de rating eruitziet op jouw profiel.
 

 

 
 
test